Groenteburgers met hasselback aardappelen, knapperige groene groenten en aioli

30 MIN
2 personen
Groenteburgers met hasselback aardappelen, knapperige groene groenten en aioli

Hasselback aardappelen zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook overheerlijk. Door een slim trucje snij je ze makkelijk in het juiste patroon. Serveer ze met lekkere groenteburgers en knapperige groene groenten met een vleugje limoen. Het gerecht is helemaal af met zelfgemaakte aioli.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 vegan groenteburgers
  • 100 g peultjes
  • 200 g sperziebonen
  • ½ limoen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de krieltjes. Pers de helft van de knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje en doe er de geperste knoflook bij. Kruid met peper en zout. Leg een krieltje in een houten lepel. Maak inkepingen naast elkaar in elk krieltje, maar snij niet helemaal door (doordat het krieltje in de houten lepel ligt, kan je het onderaan niet helemaal doorsnijden). Je krijgt nu een mooi streepjespatroon op de krieltjes. Leg de krieltjes in een ovenschaal en giet er de knoflookboter over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Leg de laatste 10 minuten de groenteburgers en de rest van de ongepelde knoflook bij in de oven.
  4. Snij de peultjes in fijne reepjes. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
  5. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de boontjes 4 minuten. Voeg dan de peultjes toe en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen en verdeel over de groenten. Pers er naar smaak limoensap bij. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Haal de ongepelde knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Meng door de mayonaise en kruid met peper en zout. Dit is de aioli.
  7. Serveer de hasselbackaardappeltjes met de knapperige groene groenten, de groenteburgers en de aioli.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.26 kcal
Koolhydraten 85.96 g
waarvan suikers 7.21 g
Vet 41.89 g
waarvan verzadigd 13.51 g
Proteïnen 14.07 g
Vezels 9.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin