Groenteburger met gegrilde courgette, citroen-aïoli en zoete aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Groenteburger met gegrilde courgette, citroen-aïoli en zoete aardappelwedges

Wie zegt dat vegetariërs iets moeten missen? Wanneer je hen in deze zalige groenteburger met gegrilde courgette en citroen-aïoli ziet bijten, zal je jaloers zijn! Ook helemaal geschikt voor flexitariërs dus! Serveer met zoete aardappelwedges en nog wat van die zalige aïoli, en het veggie-feest kan beginnen!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • ½ citroen
  • 2 vegan groenteburgers
  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelwedges. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er ook de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg er de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes bij.
  2. Snij de rode ui in ringen. Snij de tomaat in plakjes. Snij de courgette in plakjes. Bestrijk de courgetteplakjes met 1/3 van de olijfolie.
  3. Verwarm een grillpan en voeg de courgetteplakjes toe. Grill ze aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de ongepelde knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Was en rasp de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Doe de mayonaise in een kommetje en meng met de knoflook en citroenzeste. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe. Dit is de citroen-aïoli.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de uiringen 5 minuten. Schep de ui naar de zijkant van de pan en bak de groenteburgers, 3 minuten per kant.
  6. Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de citroen-aïoli en schik er de groenteburger, plakjes gegrilde courgette, plakjes tomaat en de gestoofde ui op. Dek af met de bovenkant van het hamburgerbroodje.
  7. Serveer de groenteburger met de zoete aardappelwedges, de rest van de courgette, rode ui en citroen-aïoli.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.07 kcal
Koolhydraten 89.18 g
waarvan suikers 19.76 g
Vet 43.81 g
waarvan verzadigd 6.02 g
Proteïnen 16.71 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin