Groentebrochettes met paneer, krieltjes en munthummus

35 MIN
2 personen
Groentebrochettes met paneer, krieltjes en munthummus

Foodbagchef Eva: "Paneer is een Indiase kaas die wordt gemaakt door een zuur toe te voegen aan volle melk. Daardoor ontstaan vaste deeltjes die worden samengevoegd tot kaas. Hierdoor kan je de kaas of bakken of grillen, heerlijk!"

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 160 gr paneer
  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 175 gr kerstomaten
  • 200 gr kikkererwten (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr munt
  • 50 gr spinazie
  • olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • satéstokjes
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aubergine in dikke halve manen. Schik in een vergiet en bestrooi met zout. Laat even staan, zo trekt het bittere vocht uit de aubergine en gaart je aubergine straks beter.
  2. Snijd de paneer in dikke plakken (zie foto). Besprenkel met een scheut olijfolie en kruid met het paprikapoeder.
  3. Zet de krielaardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  4. Snijd de ui in 8. Versnipper 1/4 van de ui. Spoel de aubergine met water en dep droog. Steek afwisselend de ui, aubergine, paneer en kerstomaat op een satéstokje. Werk zo alle ingrediënten op. Kruid de groentebrochette met zout en flink wat zwarte peper.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan (of verwarm een grillpan) en bak de groentebrochette zo'n 5-10 min, tot er grilstrepen ontstaan en de groenten gaar zijn.
  6. Munthummus: mix met een staafmixer of blender de kikkererwten (uitgelekt) met de knoflook (gepeld), munt, een scheutje olijfolie en een snuif zout en zwarte peper tot een gladde mix (zie tip). Proef en breng de hummus verder op smaak met een scheutje witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  7. Krieltjes: hak de spinazie grof. Meng onder de krieltjes en voeg de gesnipperde ui, witte wijnazijn en een scheut olijfolie toe. Kruid met flink wat (grof) zout en zwarte peper.
  8. Smeer een laagje munthummus op het bord. Schik de groentebrochette en krieltjes erbij. Smakelijk!
  9. TIP: Om een gladde hummus te bekomen moet je lang mixen. Laat je blender bij voorkeur 5 min. draaien en voeg een ijsblokje toe tijdens het mixen. Het klinkt gek, maar het werkt echt voor een fluweelzacht resultaat!