Groene curry met vis en snijbonen

20 MIN
2 personen
Groene curry met vis en snijbonen

Een tripje richting Thailand, met daarbij een lekker groentje van bij ons: snijbonen! We maken een zalige groene viscurry en die boontjes passen daar verrassend goed bij. Een lekker snel exotisch maaltje op tafel, hoera!

Ingrediënten

  • 250 g snijbonen
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g vismengeling, enkel witte vis
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el groene currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Snij de lente-ui in ringen. Hou het groene en witte deel gescheiden. Snij de vis in gelijke blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de arachideolie in een antikleefpan of wok. Voeg het wit van de lente-ui toe en stoof kort aan. Voeg de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe (of gebruik minder als je niet van pittig houdt) en laat kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de snijbonen en per persoon 25 milliliter water toe en laat 3 minuten pruttelen op een matig vuur. Voeg dan de visblokjes toe en laat nog 7 minuten pruttelen onder deksel. Schep af en toe voorzichtig om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout en pers er het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen bij.
  5. Serveer de rijst met de vis met groene curry en het groen van de lente-ui erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.44 kcal
Koolhydraten 67.08 g
waarvan suikers 1.14 g
Vet 36.74 g
waarvan verzadigd 24.64 g
Proteïnen 34.58 g
Vezels 5.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin