Griet met asperges

30 MIN
4 personen
Griet met asperges

Asperges en vis, dat smaakt overheerlijk samen! Zoals deze griet met groene asperges, zeekraal en een heerlijk fris sausje bij. Lekker met nieuwe aardappelen bij. Licht en snel klaar.

Ingrediënten

  • 500 g grietfilets
  • 2 bussels groene asperges
  • 150 g zeekraal
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml droge sherry
  • 100 ml room
  • citroensap, van 1 citroen
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges. Kook ze 10 minuten in gezouten water met een lepeltje citroensap.
  2. Blancheer de zeekraal 10 minuten in water. Laat schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet. Zet het kookvocht aan de kant.
  3. Verdeelde grietfilet in vier gelijke porties. Verhit een braadpan de olie en de boter. Kruid de grietfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant in de hete vetstof. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Breng 200 ml van het asperges-kookvocht aan de kook. Doe er de sherry bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe. Laat 3 minuten inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Schik de asperges op voorverwarmde borden. Leg er de vis op. Lepel er de hete saus over. Werk af met de zeekraal. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 339.78 kcal
Koolhydraten 9.28 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 18.49 g
waarvan verzadigd 8.02 g
Proteïnen 28.51 g
Vezels 4.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin