Griekse wraps met witte kaas, geroosterde groenten en pijnboompitten

30 MIN
2 personen
Griekse wraps met witte kaas, geroosterde groenten en pijnboompitten

Foodbagchef Caroline: "Wat eten we vandaag? Griekse wraps gevuld met geroosterde groenten, kruidige kaas met munt en citroen en crunchy pijnboompitten. De Sirtaki opzetten tijdens het eten mag!"

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 10 gr munt
  • 5 gr oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 100 gr witte kaas
  • 4 wraps
  • 15 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak en courgette in balkjes (zie foto, schillen hoeft niet) en de paprika in reepjes. Snijd de ui in parten. Hak de oregano fijn. Hussel de groenten en oregano op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Pers de knoflook erbij en meng eronder. Rooster 20 min. in de oven, tot de groenten gaar zijn. Schep halverwege om.
  3. Opgeklopte kaas: spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil. Mix de witte kaas, citroenzeste, zwarte peper, muntblaadjes en een scheutje olijfolie met een staafmixer, keukenrobot of blender tot een zachte crème (zie tip). Proef en breng verder op smaak met citroensap, zwarte peper en olijfolie.
  4. Verwarm de wraps de laatste 5 min. mee in de oven. Houd warm in een schone keukenhanddoek.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Bestrijk de wraps met de opgeklopte kaas. Schik de geroosterde groenten in het midden. Strooi de pijnboompitten erover. Rol op en serveer. Of zet alle componenten in het midden van de tafel en stel zelf je wrap samen. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg eventueel een scheutje water of een schepje yoghurt toe om vlot te kunnen mixen.