Griekse wraps met kip en tzatziki

20 MIN
2 personen
Griekse wraps met kip en tzatziki

We gaan de Griekse toer op met deze heerlijke wraps met gebakken reepjes kipfilet en een heerlijk yoghurtsausje met rode ui en komkommer: tzatziki.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 2 little gems
  • 1 rode ui
  • 2 kipfilet
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook.
  2. Knijp de komkommer nog eens goed uit en doe in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  3. Snij de rest van de komkommer in balkjes. Maak de blaadjes los van de little gems. Snij de rode ui in halve ringen en besprenkel ze met de rest van de wittewijnazijn. Snij de kip in reepjes.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven of in een antikleefpan. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de reepjes kipfilet goudbruin in 7-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  6. Bestrijk de tortilla's met de tzatziki. Schik hierover de reepjes kip, de komkommer, de rode uiringen en de blaadjes little gem. Rol de tortilla op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 588.43 kcal
Koolhydraten 53.49 g
waarvan suikers 13.4 g
Vet 17.89 g
waarvan verzadigd 6.06 g
Proteïnen 46.99 g
Vezels 4.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin