Griekse stoofschotel

55 MIN
4 personen
Griekse stoofschotel

Een superdeluxe comfort food ovenschotel, deze Griekse stoofschotel met gehakt, macaroni, een tomaten- én kaassaus. Stevige winterkost!

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 300 g macaroni
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 g kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 2 el maïzena
  • 300 ml melk
  • 140 g boter
  • ¼ kl kaneel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kruid het gehakt met peper en zout. Bak het rul in 1 eetlepel boter. Voeg de uisnippers toe en laat even meestoven. Overgiet met de tomatenpuree en 75 milliliter water. Breng net aan de kook en neem dan de pot van het vuur.
  3. Kook de macaroni halfgaar in gezouten water. Giet af en roer er 50 gram boter en 2 eetlepels geraspte kaas door.
  4. Warm de melk op en laat er 75 gram boter in smelten. Los ondertussen de maïzena op in een klein beetje koud water en meng dit al roerend door de melk tot de saus gebonden is. Laat afkoelen. Roer de eieren en de rest van de kaas door. Kruid af met peper, zout en kaneel.
  5. Roer het gehakt door de macaroni en schep de helft hiervan in een ovenschaal. Giet hierover de helft van de saus met daarop opnieuw de rest van het macaroni-gehakt. Eindig met een laag saus.
  6. Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven. Dien warm op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 986.27 kcal
Koolhydraten 64.95 g
waarvan suikers 8.88 g
Vet 57.29 g
waarvan verzadigd 31.38 g
Proteïnen 52.14 g
Vezels 3.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin