Griekse pastasalade met kip, komkommer, olijven en paprika

20 MIN
2 personen
Griekse pastasalade met kip, komkommer, olijven en paprika

Chef Caroline: "Ik liet me inspireren door de klassieke, Griekse 'boerensalade'. Dat is een gezonde salade met komkommer, tomaten, olijven, ui en paprika. Ik voeg nog kruidige, gebakken kipblokjes en orzo toe om er een vullende maaltijd van te maken. Smakelijk!"

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 125 gr orzo
  • 200 gr kerstomaten
  • ½ komkommer
  • ½ rode paprika
  • 25 gr kalamata olijven
  • 300 gr kippenhaasjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Gepekelde rode ui: snijd de ui in ringen (zie tip). Meng de witte wijnazijn met een snuifje zout en suiker, schenk over de rode ui en laat marineren.
  2. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Spoel met koud water.
  3. Snijd de kerstomaten in kwartjes. Snijd de komkommer overlangs in 2 en snijd in plakjes van 3 mm. Snijd de paprika in fijne reepjes. Halveer de olijven.
  4. Snijd de kippenhaasjes in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de kippenblokjes toe. Pers de knoflook erbij en kruid met de Griekse mix, zout en zwarte peper. Roerbak de kippenblokjes 5-6 min. op middelhoog vuur.
  5. Meng de orzo met de kippenblokjes, kerstomaten, komkommer, paprika, olijven en gepekelde rode ui. Roer er 1 el olijfolie per persoon onder. Schep naar eigen smaak wat van de witte wijnazijn van de rode ui eronder. Kruid met zout en zwarte peper. Smakelijk!
  6. TIP: Verteer je rauwe ui niet zo goed? Schenk eerst wat kokend water over de ui, laat 1 minuut trekken, giet af en meng dan met de azijn. Of je kan de ui ook meebakken met de kip.