Griekse pasta met puttanescasaus en feta

25 MIN
2 personen
Griekse pasta met puttanescasaus en feta

Puttanescasaus kennen we natuurlijk van de heerlijke pasta puttanesca. Een heerlijke tomatensaus verrijkt met onder andere olijven, kappertjes en knoflook. Deze saus smaakt ook heerlijk bij orzo, dat is een Griekse pastasoort en feta. Moet je maar eens proeven!

Ingrediënten

  • 125 g orzo
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 150 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij. Spoel de orzo met heet water.
  2. Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in twee en snij in dunne plakjes. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de sjalot toe. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomaten en het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  4. Halveer de olijven. Voeg de olijven en kappertjes aan de saus toe en laat nog 5 minuten garen. Snij de feta in blokjes.
  5. Serveer de orzo met de puttanescasaus. Werk af met blokjes feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.44 kcal
Koolhydraten 62.29 g
waarvan suikers 13.46 g
Vet 28.95 g
waarvan verzadigd 13.3 g
Proteïnen 25.74 g
Vezels 7.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin