Griekse loaded fries met olijvensalsa en witte kaas

40 MIN
2 personen
Griekse loaded fries met olijvensalsa en witte kaas

Foodbagchef Sofie: "Met deze Griekse loaded fries haal je de smaken van de Middellandse Zee in huis. Witte kaas, olijven en rode ui spelen de hoofdrol. Samen met lekkere frietjes wordt het een echt smaakfestijn. Dig in!"

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode paprika
  • 1 kl Griekse kruidenmix
  • 10 gr basilicum
  • ½ rode ui
  • 50 gr Kalamata olijven
  • 100 gr witte kaas, type feta
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel en pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in blokjes van 3 cm. Hussel de aardappel, pastinaak en paprika op de bakplaat (of meerdere) door elkaar met een scheut olijfolie (zie tip), de helft van de Griekse mix, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  3. Olijvensalsa: hak het basilicum grof, ook de steeltjes. Snipper de ui heel fijn. Halveer de olijven. Meng de olijven, ui en 1/3 van het basilicum met een scheut olijfolie, een scheut witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  4. Verkruimel de witte kaas.
  5. Basilicumyoghurt: mix, met een staafmixer of blender, de yoghurt met 1/2 koffielepel witte kaas per persoon, de rest van de Griekse mix, rest van het basilicum, een kneepje citroensap, zout en zwarte peper, tot een gladde saus.
  6. Haal de frietjes uit de oven. Werk af met de witte kaas en olijvensalsa. Serveer de basilicumyoghurt erbij. Smakelijk!
  7. TIP: De olijfolie mag rijkelijk vloeien, die maakt het extra lekker en diep van smaak.