Griekse loaded fries met getakaas, pulled chicken en kerstomaat
35 MIN
2 personen
Chef Isa: "Vandaag eten we loaded fries met een vleugje Griekenland. Mijn twist op fastfood, maar dan zelfgemaakt, vol groentjes (en dus gezonder) en vol van smaak! Dig in!"
Ingrediënten
2 kipfilets
500 gr voorgesneden frieten
2 rode puntpaprika's
250 gr kerstomaten
½ rode ui
10 gr munt
5 gr verse oregano
2 el ketchup
2 kl Griekse kruidenmix
50 gr getakaas, of feta
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
1 kl paprikapoeder
1 el honing of zoetstof
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de kip. Dompel de kip onder in het water. Hou het water net tegen het kookpunt aan en pocheer de kip 10-15 min.
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid de frietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en schuif 25-30 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Bestrooi vervolgens met wat zout. Wij hebben deze frietjes uitvoerig in de oven getest, maar je kan ze ook krokant bakken in de friteuse of AirFryer.
Snijd intussen de puntpaprika in ringen. Snijd de kerstomaten in 4. Snipper de ui héél fijn (zie tip). Hak de oregano en munt fijn, maar bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Meng de kerstomaten met de helft van de ui en de fijngesnipperde oregano en munt. Voeg een scheutje olijfolie en witte wijnazijn toe en kruid met zout en zwarte peper.
Hussel in een ovenschaal de puntpaprika door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet de laatste 15 min. mee in de oven bij de frietjes.
Schep met een schuimspaan de kip uit het kookvocht en laat wat afkoelen. Trek (vandaar de term “pulled”) de kip met twee vorken of met je handen in reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de reepjes kip kort aan op middelhoog vuur. Voeg de ketchup, Griekse mix, het paprikapoeder, de honing en rest van de ui toe en meng goed onder elkaar, tot elk stukje kip bedekt is met een laagje marinade en de ui glazig is.
Serveer de frietjes met de puntpaprika en pulled chicken erbovenop. Werk af met de frisse mengeling van kerstomaat en kruiden, de resterende blaadjes oregano en munt en de blokjes getakaas. Smakelijk!
TIP: Snipper de ui eerst fijn zoals gewoonlijk en ga er dan nog eens door met een scherp koksmes.