Griekse kipsaté's met orzo en tzatziki

25 MIN
2 personen
Griekse kipsaté's met orzo en tzatziki

Grieks voor foodies: lekkere kipsaté's, ook wel souvlaki genoemd, met orzo, ook wel Griekse pasta genoemd en yoghurt-komkommersaus, ook wel tzatziki genoemd.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 4 satéprikker
  • 10 g dille
  • 125 g orzo
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 little gem
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de kip in blokjes. Schil de rode ui en snij in partjes. Rijg de blokjes kip, afwisselend met een kerstomaatje en een stukje rode ui aan de satéprikkers.
  2. Hak de dille fijn. Meng de olijfolie met de helft van de dille en peper en zout. Bestrijk de kipsaté's hiermee en laat ze even rusten.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  4. Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook.
  5. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de rest van de dille en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  6. Halveer de rest van de kerstomaatjes en snij de rest van de komkommer in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Doe samen in een kom. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing.
  7. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de kipsaté's rondom gedurende 10-12 minuten. Serveer de kipsaté's met de orzo, de tzatziki en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 636.84 kcal
Koolhydraten 54.67 g
waarvan suikers 12.57 g
Vet 24.11 g
waarvan verzadigd 4.23 g
Proteïnen 47.44 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin