Foodbagchef Deborah: "Ik geef deze gehaktballetjes een Griekse twist en serveer er een heerlijk kruidig sausje bij. Lekker!"
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
10 gr platte peterselie
2 wortelen
½ gele ui
300 gr lams-varkensgehakt
2 kl Griekse kruidenmix
400 gr tomatenpulp
1 teentje knoflook
olijfolie
2 el bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Hak de peterselie fijn. Snijd de wortel in blokjes van 1-2 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui fijn.
Balletjes: meng het gehakt met de helft van de peterselie, Griekse mix, zout en zwarte peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Wentel de balletjes door de bloem. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de gehaktballetjes toe en laat goudbruin kleuren (de balletjes hoeven nog niet gaar te zijn). Voeg de ui, wortel en paprika toe en laat 5 min. meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe en pers de knoflook erbij. Laat zo'n 15 min. pruttelen op zacht vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de Griekse gehaktballetjes met de rijst. Werk af met de overige peterselie. Smakelijk!
TIP: De balletjes en de saus zijn nog lekkerder als je ze een dag op voorhand maakt!