Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met rijst

30 MIN
2 personen
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus met rijst

Foodbagchef Deborah: "Ik geef deze gehaktballetjes een Griekse twist en serveer er een heerlijk kruidig sausje bij. Lekker!"

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 10 gr platte peterselie
  • 2 wortelen
  • ½ gele ui
  • 300 gr lams-varkensgehakt
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Hak de peterselie fijn. Snijd de wortel in blokjes van 1-2 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui fijn.
  3. Balletjes: meng het gehakt met de helft van de peterselie, Griekse mix, zout en zwarte peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Wentel de balletjes door de bloem. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de gehaktballetjes toe en laat goudbruin kleuren (de balletjes hoeven nog niet gaar te zijn). Voeg de ui, wortel en paprika toe en laat 5 min. meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe en pers de knoflook erbij. Laat zo'n 15 min. pruttelen op zacht vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Serveer de Griekse gehaktballetjes met de rijst. Werk af met de overige peterselie. Smakelijk!
  5. TIP: De balletjes en de saus zijn nog lekkerder als je ze een dag op voorhand maakt!