Griekse citroenmarmelade

40 MIN
1 glazen
Griekse citroenmarmelade

Een origineel en fris recept voor citroenmarmelade, rechtstreeks uit Griekenland! Gebruik bij voorkeur biologische citroenen.

Ingrediënten

  • 3 citroen
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 ml water

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Spoel 2 citroenen goed af en schil deze met een dunschiller zodat je de mooie, gele pelletjes van de schil hebt. Snijd de schil in kleine stukjes.
  2. Doe het sap van de derde citroen, 200 milliliter water, 200 gram suiker en de fijngesneden schil samen in een pot en laat dit een twintigtal minuten inkoken tot een siroop.
  3. Van de 2 overgebleven en geschilde citroenen verwijder je de witte pel en snijd je de citroenen in partjes. Daarna haal je al het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Dit vruchtvlees en het vrijgekomen sap voeg je bij de siroop en laat je verder koken voor ongeveer 10 minuten.
  4. Zet het vuur af en doe de marmelade in een pot met deksel. Zet deze in de koelkast en laat gedurende een vijftal uren of zelfs langer afkoelen. Nu is de marmelade klaar voor onmiddellijk gebruik. Wens je deze langer te behouden, dan laat je deze best omgekeerd vacuümtrekken in een schoongemaakte weckpot.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 893 kcal
Koolhydraten 214.63 g
waarvan suikers 206.75 g
Vet 0.9 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 1.13 g
Vezels 4.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin