Griekse balletjes in tomatensaus met bulgur en feta

30 MIN
2 personen
Griekse balletjes in tomatensaus met bulgur en feta

Balletjes in tomatensaus, maar dan met Griekse smaken! Daarbij serveren we tabouleh van bulgur, afgewerkt met feta. Een heerlijk bordje Zuiderse smaken waar je van zal genieten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 tomaat
  • 100 g feta
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en snij de wortel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, de helft van de peterselie en de helft van de oregano. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou apart. Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de wortel toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de rest van de oregano en de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
  5. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  6. Snij de tomaat in fijne blokjes. Verkruimel de feta. Roer de rest van de peterselie, de tomatenblokjes en de extra vierge olijfolie door de bulgur. Serveer samen met de gehaktballetjes in tomatensaus en werk af met de feta.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 926.6 kcal
Koolhydraten 68.6 g
waarvan suikers 12.98 g
Vet 49.55 g
waarvan verzadigd 17.51 g
Proteïnen 45.95 g
Vezels 16.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin