Griekse aardappelsalade met kip

25 MIN
2 personen
Griekse aardappelsalade met kip

Vandaag maken we een lekker fris gerechtje met een originele Griekse aardappelsalade. Als basis maken we de typisch Griekse yoghurtsaus tzatziki en mengen daar krieltjes door. Daarbij komt gekruide gebakken kipfilet. Smaakt het best op een zonnig terras!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 kipfilet
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Was en halveer de krieltjes en kook ze beetgaar in 15-16 minuten. Giet af en laat wat afkoelen.
  2. Was en rasp de komkommer met een grove rasp. Leg in een zeef en kruid royaal met zout, meng goed. Laat 10 minuten uitlekken.
  3. Snij de munt fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Was en rasp de schil van de citroen. Pers de knoflook.
  4. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en de oregano. Bestrijk de kipfilets met de olijfolie.
  5. Verhit een antikleefpan en bak de kipfilets, ongeveer 5-6 minuten aan elke kant.
  6. Knijp de geraspte komkommer goed uit. Meng de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, de krieltjes, de munt, de citroenzeste. Kruid met peper en enkele druppels citroensap.
  7. Serveer de Griekse aardappelsalade met de gebakken kipfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 533.35 kcal
Koolhydraten 49.8 g
waarvan suikers 11.4 g
Vet 16.11 g
waarvan verzadigd 3.38 g
Proteïnen 42.84 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin