Grieks stoofpotje met varkensvlees, aubergine, champignons en olijven

35 MIN
2 personen
Grieks stoofpotje met varkensvlees, aubergine, champignons en olijven

Foodbagchef Caroline: "Ik gaar de groenten, tomatensaus én de orzo in een kookpot, lekker handig! Wist je trouwens dat we onze gerechten steeds uitgebreid testen? Zo vond ik dat dit recept nog iets miste, dus ik voegde olijven toe. Een schot in de roos!"

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr witte champignons
  • 1 aubergine
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 400 gr tomatenpulp
  • 125 gr orzo
  • 2 varkensmignonettes
  • 50 gr Kalamata olijven
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de aubergine in blokjes.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons en aubergine toe. Stoof 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig om. Voeg de helft van de Griekse mix, de tomatenpulp, 200 ml water per persoon en de orzo toe. Kruid met zout en zwarte peper. Laat 15 min. pruttelen op matig vuur, roer regelmatig om, zodat de orzo niet aan de bodem van de kookpot kleeft.
  3. Kruid het vlees met de rest van de Griekse mix, zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé (zie tip). Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
  4. Roer de olijven door het stoofpotje. Snijd het vlees in plakjes. Serveer het bovenop de orzo-tomatensaus. Smakelijk!
  5. TIP: Het varkensvlees mag gerust nog wat rosé zijn. Twijfel je over de cuisson? Spiek dan even door een sneetje in het vlees te maken.