Green goddess salade met quinoa en avocadopesto

20 MIN
2 personen
Green goddess salade met quinoa en avocadopesto

Green goddess salade is een hype uit de Verenigde Staten: uitgevonden door healthy foodies die houden van lekkere salades bomvol groene groenten.

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g basilicum
  • 30 g pistachenoten
  • 30 g pijnboompitten
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de quinoa en per persoon 100 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  3. Schil de avocado en snij in blokjes. Pers het sap van de limoen. Besprenkel de avocadoblokjes met wat limoensap. Snij de komkommer in partjes. Pluk de blaadjes van de munt en basilicum, maar hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Hak de rest grof. Hak de pistachenootjes grof.
  4. Doe de helft van de avocado, de rest van het limoensap, de pijnboompitten, de munt, de basilicum, de extra vierge olijfolie en peper en zout in een keukenrobot of blender. Mix tot je een egale pesto hebt. Meng de pesto door de quinoa en verdeel over de borden.
  5. Schik de rest van de blokjes avocado, de komkommer en de pistachenootjes op de quinoa. Werk af met de kruiden.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.83 kcal
Koolhydraten 47.22 g
waarvan suikers 12.58 g
Vet 55.1 g
waarvan verzadigd 9.04 g
Proteïnen 19.18 g
Vezels 12.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin