Gratin van groene asperges met broccoli, pijnboompitten en rozijnen

30 MIN
4 personen
Gratin van groene asperges met broccoli, pijnboompitten en rozijnen

Een origineel vegetarisch gerecht voor de liefhebbers van groene asperges: een gratin, afgewerkt met broccoli, pijnboompitjes en rozijnen. Lekker!

Ingrediënten

  • 1 bussel groene asperge
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pijnboompitten
  • 75 g parmezaanschilfers
  • 50 g broodkruim
  • 1 el pesto
  • 500 ml room
  • 50 g boter, gesmolten
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de harde uiteinden van de asperges en halveer ze in de lengte.
  3. Bestrijk een ovenschaal met wat gesmolten boter. Leg er de broccoliroosjes in en schik hierop de asperges. Bestrooi met de pijnboompitten en rozijnen.
  4. Meng in een kommetje de room met de pesto. Breng verder op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenten in de ovenschaal.
  5. Meng het broodkruim met de parmezaanschilfers en de peterselie. Strooi dit over de groenten en besprenkel met de rest van de gesmolten boter.
  6. Zet het gerecht 30 minuten in de oven tot gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.03 kcal
Koolhydraten 26.07 g
waarvan suikers 14.75 g
Vet 70 g
waarvan verzadigd 36.57 g
Proteïnen 19.63 g
Vezels 5.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin