Graantjessalade met groene asperges en geroosterde kippendij

30 MIN
4 personen
Graantjessalade met groene asperges en geroosterde kippendij

Een heerlijke lichte salade met een krokant stukje kippendij, groene asperges, radijsjes, feta en fris afgewerkt met zeste. Het perfecte lentegerecht!

Ingrediënten

  • 8 kippendijen, met vel en bot
  • 200 g granen
  • 500 g groene asperges
  • 6 radijzen, gehalveerd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 el limoenzeste
  • 2 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 el munt, fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de graantjes gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Schep over in een kom.
  3. Kruid de kippendijen met de limoenzeste, peper en zout. Bak ze goudbruin aan beide kanten in 1 eetlepel olijfolie. Schep ze uit de pan en leg ze op een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de warme oven.
  4. Bak in dezelfde pan de asperges en bak ze al roerend in 3-5 minuten zacht. Voeg ze nadien toe bij de granen samen met de radijsjes, de feta, het limoensap, de muntblaadjes en de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en roer om.
  5. Verdeel de kip over de borden en serveer met de graantjes salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 322.45 kcal
Koolhydraten 5.41 g
waarvan suikers 4.86 g
Vet 16.87 g
waarvan verzadigd 5.89 g
Proteïnen 36.99 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin