Goulash

140 MIN
4 personen
Goulash

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 700 ml kalfsbouillon
  • 4 el zure room
  • 2 kl boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olie en de boter in een pan. Bak hierin de blokjes runderstoofvlees tot ze een mooi korstje krijgen. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de uien en de paprika ongeveer 10 minuten zacht. Voeg de aardappelblokjes, de paprikapoeder, de komijnpoeder, de chilivlokken en de tomatenpuree toe. Roerbak nog even mee.
  3. Schep het vlees terug in de pan. Bestrooi met bloem en schep goed om. Schenk er de bouillon bij. Laat afgedekt op een zacht vuur 1,5 tot 2 uur sudderen. Roer af en toe even om.
  4. Verdeel de goulash over warme borden. Werk af met peterselie en een lepel zure room.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.72 kcal
Koolhydraten 15.64 g
waarvan suikers 6.74 g
Vet 31.14 g
waarvan verzadigd 14.01 g
Proteïnen 61.85 g
Vezels 4.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin