Gochujangpasta met varkenshaasje, paksoi en wortelpickle

35 MIN
2 personen
Gochujangpasta met varkenshaasje, paksoi en wortelpickle

Foodbagchef Caroline: "Vandaag gaan we voor een echt fushion gerecht, met verse pasta in een Koreaans geïnspireerde saus. Heerlijk bij het malse varkenshaasje. Ik toon je ook hoe je de allerlekkerste paksoi maakt. Benieuwd? Laat zeker weten wat je ervan vond."

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 paksoi
  • 1 stengel lente-ui
  • gochujang pasta, naar smaak
  • 300 gr. varkenshaasje
  • 100 ml kookroom (20%)
  • 250 gr. verse tagliatelle
  • sesamolie
  • boter
  • 2 el azijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de wortel in julienne met een juliennesnijder of gebruik een dunschiller (schillen hoeft niet). Meng de wortel met de helft van de (rijst)azijn en een snuifje zout.
  2. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de paksoi in lange repen (zie foto). Snijd de lente-ui in schuine ringen, houd het witte en groene deel gescheiden.
  3. Verhit een scheutje (sesam)olie in een (wok)pan en bak de paksoi en helft van de knoflook 3-4 min. op middelhoog vuur, tot die goudbruin kleurt. Blus met de rest van de (rijst)azijn en voeg de suiker toe. Kruid met zout en zwarte peper. Laat de azijn verdampen en schep de paksoi uit de pan.
  4. Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een aparte pan en schroei het varkenshaasje aan alle zijden dicht op hoog vuur. Is het vlees bruin? Verlaag het vuur naar middelhoog en leg een deksel schuin over de pan. Laat het varkenshaasje in 5-10 min. gaar worden en draai halverwege om. Laat rusten.
  5. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  6. Verhit opnieuw een scheutje (sesam)olie in de (wok)pan en voeg de rest van de knoflook, de gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 1 min. en voeg dan de room en gochujang toe. Let op, die is pittig, begin met een beetje en voeg dan eventueel naar smaak extra toe. Laat 3-4 min. pruttelen.
  7. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de pasta onder de saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  8. Snijd het vlees in plakjes. Serveer de pasta (zie tip) met het vlees, de paksoi en de wortelslierten. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  9. TIP: Draai de pasta op met een vleesvork of spatel en schik in een mooie lange 'swirl' op het bord.