Gochujang zoete aardappelplakjes uit de airfryer

20 MIN
2 personen
Gochujang zoete aardappelplakjes uit de airfryer

Een lekker, hip receptje uit de airfryer: zoete aardappelplakjes in een heerlijke spicy Koreaanse coating met gochujang. Simpel om te maken en klaar op 15 minuten! Ontdek het filmpje ook op ons Instagramkanaal @15gram.be.

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gochugaru, Koreaanse chilivlokken
  • 1 kl honing
  • 1 el rijstazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 lente-uitje
  • sesamzaad (zwart en wit)

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade: pers de knoflook. Meng de plantaardige olie, gochujang, sojasaus, sesamolie, gochugaru, honing, rijstazijn en knoflook.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakjes van 0,5 cm. Schep onder de marinade.
  3. Schep op bakpapier dat in de airfryer past. Zet 8 min. in de airfryer op 175 ºC, schud even op en zet opnieuw 8-10 min. in de airfryer. Je kan de zoete aardappelschijfjes ook uitspreiden op een bakplaat en 25-30 min. in de oven op 180 ºC bakken.
  4. Snijd ondertussen de lente-ui in plakjes.
  5. Serveer de zoete aardappelplakjes met de lente-ui en strooi het sesamzaad erover.