Gnocchi met worst en spinazie

15 MIN
4 personen
Gnocchi met worst en spinazie

Het kruidige gehakt van worstjes is helemaal perfect bij dit lekkere comfort food gerechtje met gnocchi en spinazie. Verwennerij op een winterse avond.

Ingrediënten

  • 500 g worsten, ontveld
  • 400 g gnocchi
  • 200 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar 60 milliliter van het kookvocht.
  2. Stoof ondertussen de ui zacht in de olijfolie. Voeg er na 5 minuten de worst aan toe en roer los met een vork. Bak in 5 minuten goudbruin.
  3. Voeg de knoflook en spinazie toe aan het gerecht. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig om en wacht tot de spinazie slinkt.
  4. Doe de gnocchi bij het spinaziemengsel en overgiet met het bewaarde kookvocht. Roer om en haal van het vuur. Verdeel over de borden en garneer met de parmezaanse kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 914.66 kcal
Koolhydraten 72.86 g
waarvan suikers 7.43 g
Vet 44.74 g
waarvan verzadigd 15.92 g
Proteïnen 53.38 g
Vezels 5.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin