Gnocchi met snelle ragusaus

30 MIN
2 personen
Gnocchi met snelle ragusaus

Ragu is de originele 'bolognaisesaus'. Een saus die bij voorkeur enkele uurtjes op het vuur staat te pruttelen, maar we hebben een snelle én ook overheerlijke versie ontwikkeld. Serveer bovenop lekkere gnocchi, werk af met blaadjes basilicum en parmezaan en genieten maar.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 g gnocchi
  • ½ runderbouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de wortelen en ui toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan het gehakt toe en schep goed om. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Laat bakken tot het vlees mooi bruin is.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou het kookvocht bij.
  4. Verkruimel de runderbouillon bij het vlees. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de suiker en de balsamico toe. Stoof op een zacht vuur en voeg na 3 minuten per persoon 100 milliliter van het kookvocht van de gnocchi toe. Laat nog 5 minuten inkoken, totdat de saus is ingedikt. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gnocchi met de ragusaus. Werk af met basilicumblaadjes en parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 960.03 kcal
Koolhydraten 108.09 g
waarvan suikers 23.54 g
Vet 33.49 g
waarvan verzadigd 11.77 g
Proteïnen 50.8 g
Vezels 12.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin