Gnocchi met salieboter en pancetta

20 MIN
4 personen
Gnocchi met salieboter en pancetta

Gnocchi zijn Italiaanse dumplings van aardappel. Ze zijn heerlijk met een eenvoudig botersausje, salie en krokant gebakken pancetta.

Ingrediënten

  • 300 g pancetta
  • 400 g gnocchi
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 50 g boter
  • 1 bosje salie, afgeritst
  • peper

BEREIDING

  1. Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  2. Bak ondertussen de pancetta krokant en zet even opzij.
  3. Verhit in dezelfde pan de boter. Voeg de salie en de gnocchi toe en laat 5 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Kruid bij met peper.
  4. Serveer de gnocchi met de pancetta en werk af met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.33 kcal
Koolhydraten 70.67 g
waarvan suikers 4.15 g
Vet 47.7 g
waarvan verzadigd 21.19 g
Proteïnen 33.62 g
Vezels 4.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin