Gnocchi met salieboter

35 MIN
4 personen
Gnocchi met salieboter

Vers gemaakte gnocchi met salieboter bij is een za-li-ge combinatie! Zo puur als voorgerecht, of als bijgerecht bij een stuk vlees, genieten!

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 blaadjes salie, fijngesnipperd
  • 75 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 100 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Pureer de aardappelen fijn en meng ze met de bloem en daarna met de eidooiers. Kruid bij met peper en zout en kneed het mengsel kort.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg tot 1,5 centimeter dikte. Snij blokjes van 2 centimeter en druk met een vork of een gnocchiplankje een motief in de pasta.
  4. Kook de gnocchi 2-3 minuten gaar in gezouten water tot ze komen boven drijven. Schep ze eruit met een schuimspaan.
  5. Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Voeg de knoflook en 3/4de van de salie toe en laat 2 minuten garen in de boter. Kruid met peper en zout. Schep de gnocchi door de saus en laat nog 2 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de gnocchi met de salieboter over de borden, werk af met de rest van de salie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 391.71 kcal
Koolhydraten 35.81 g
waarvan suikers 0.93 g
Vet 24.2 g
waarvan verzadigd 14.26 g
Proteïnen 6.74 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin