Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes

30 MIN
2 personen
Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes

Gnocchi zijn niet alleen lekker met een salie-botersausje, ook met rode pesto zijn ze geweldig. De rode pesto maak je uiteraard zelf met zongedroogde tomaten.

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 30 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 40 g parmezaan
  • 250 g gnocchi
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Rooster de hazelnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de hazelnoten en de helft van de parmezaan in de keukenrobot en blend fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier. Hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Meng de pesto door de gnocchi en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Schep er voorzichtig blaadjes rucola door. Werk af met de kerstomaatjes en de rest van de parmezaan. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.21 kcal
Koolhydraten 92.15 g
waarvan suikers 9.69 g
Vet 35.87 g
waarvan verzadigd 7.49 g
Proteïnen 28.93 g
Vezels 8.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin