Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
Zet een brede antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te bruinen. Schep uit de pan.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter in de antikleefpan en bak de gnocchi 4-5 minuten aan totdat ze lichtjes krokant worden. Voeg de knoflook en de salie toe en laat kort meestoven. Voeg dan de ricotta toe en kruid met peper en zout.
Haal van het vuur en schep er de blokjes pompoen, de rucola en de helft van de pijnboompitten door. Serveer en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.