Gnocchi met pompoen en ricotta

30 MIN
4 personen

In een half uurtje zet je een heerlijk dampend bord zalige zachte gnocchi met gekarameliseerde pompoen en een sausje op basis van ricotta op tafel.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 flespompoen
  • 100 g rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g salie
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 potjes ricotta
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de schil van de pompoen, ontpit en snij in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pers de teentjes knoflook. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Zet een brede antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te bruinen. Schep uit de pan.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels boter in de antikleefpan en bak de gnocchi 4-5 minuten aan totdat ze lichtjes krokant worden. Voeg de knoflook en de salie toe en laat kort meestoven. Voeg dan de ricotta toe en kruid met peper en zout.
  6. Haal van het vuur en schep er de blokjes pompoen, de rucola en de helft van de pijnboompitten door. Serveer en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1008.69 kcal
Koolhydraten 108.33 g
waarvan suikers 11.57 g
Vet 46.18 g
waarvan verzadigd 18.6 g
Proteïnen 36.92 g
Vezels 7.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin