Chef Sofie: "Mijn vriend, onze hond Sesam en ik gaan vaak op reis met de van. Dit is een gerecht dat we dan standaard klaarmaken: easy, snel, alles in 1 pot dus niet veel afwas. En lekker natuurlijk!"
Ingrediënten
1 courgette
1 teentje knoflook
75 g walnoten
1 blikje ansjovis
200 g aardappelgnocchi
175 g gemengde kerstomaatjes
400 g tomatenpulp
2 el Italiaanse kruiden
olijfolie
2 kl witte wijnazijn
snuifje cayennepeper
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook. Hak de walnoten fijn. Giet de ansjovis af, maar bewaar de olie. Hak de ansjovis fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan of wok en bak de gnocchi 4-5 min. op middelhoog vuur, tot ze goudbruin kleuren (zie tip). Haal uit de (wok)pan.
Ansjovis-tomatensaus: verhit de ansjovisolie in dezelfde (wok)pan van de gnocchi en stoof de knoflook en courgette 3-4 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig om. Voeg de ansjovis, walnootstukjes en kerstomaten toe. Roerbak enkele min., tot de walnoten goudbruin kleuren. Voeg de tomatenpulp toe en roerbak 2-3 min. Voeg de Italiaanse kruiden, witte wijnazijn, cayennepeper (optioneel) en zwarte peper toe. Opgelet: de ansjovis is al zout, dus extra zout is niet nodig.
Voeg de gebakken gnocchi toe aan de ansjovis-tomatensaus. Laat nog 1-2 min. pruttelen op middelhoog vuur.
Serveer de gnocchi in een diep bord. Smakelijk!
TIP: Laat de gnocchi maar even in de pan liggen voordat je ze omdraait, zo worden ze lekker knapperig en goudbruin.