Gnocchi carbonara met courgette en spekblokjes

20 MIN
2 personen
Gnocchi carbonara met courgette en spekblokjes

We brengen 2 Italiaanse klassiekers samen in een verrassend gerecht: gnocchi carbonara. En we voegen ook nog courgetteblokjes toe voor een extra portie groenten, en dragon voor de smaak. Het resultaat is misschien niet authentiek Italiaans, maar wel overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1½ courgette
  • 10 g dragon
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 250 g gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en hou apart.
  3. Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig in dit recept. Voeg de parmezaan, de helft van de fijngehakte dragon, peper en zout toe. Meng goed.
  4. Verhit de pan opnieuw en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg eventueel wat olijfolie toe, als het vet van het spek is uitgebakken. Voeg dan de courgetteblokjes toe en roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop kookvocht apart. Laat de gnocchi uitlekken op keukenpapier.
  6. Roer wat van het kookvocht van de gnocchi door het ei-mengsel. Dit is de carbonarasaus. Doe de gnocchi terug in de kookpot en roer er de carbonarasaus, de courgetteblokjes met ui en de krokante spekblokjes door. Schep voorzichtig om en laat indikken op een heel laag vuur. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe.
  7. Serveer de gnocchi en werk af met de rest van de dragon.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1003.06 kcal
Koolhydraten 102.48 g
waarvan suikers 20.31 g
Vet 38.96 g
waarvan verzadigd 23.99 g
Proteïnen 43.58 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin