Gnocchi alla Norma met rucola

20 MIN
2 personen
Gnocchi alla Norma met rucola

Pasta alla Norma is een bekend pastagerecht uit Sicilië, met een tomatensaus met kappertjes en aubergine. We maken een verrassende versie met gnocchi, afgewerkt met rucola en parmezaanschilfers. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g rucola
  • 250 g gnocchi
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de aubergineblokjes en ui toe. Schep regelmatig om, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes en chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens de tomatenblokjes. Kruid met zout. Laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  4. Meng de gnocchi door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de rucola met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de gnocchi alla norma met rucola en parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.84 kcal
Koolhydraten 104.95 g
waarvan suikers 16.17 g
Vet 32.16 g
waarvan verzadigd 7.1 g
Proteïnen 28.97 g
Vezels 13.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin