Glutenvrije chocolate chip cookies

25 MIN
25 stuks
Glutenvrije chocolate chip cookies

Komen de kinderen moe thuis van school? Verwen ze met dit makkelijke vieruurtje: heerlijke chocoladekoekjes op basis van amandelpoeder. Een glas melk erbij en dunken maar!

Ingrediënten

  • 180 g amandelpoeder
  • 4 el tapiocameel
  • ½ kl bakpoeder
  • 2 el kokosvet
  • 5 el ahornsiroop
  • 1 eiwit
  • 1 kl vanille-extract
  • 50 g chocoladedruppels, kleintjes
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het amandelmeel, het tapiocameel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en meng. Smelt het kokosvet en voeg toe, samen met de ahornsiroop, het eiwit en het vanille-extract. Mix tot een stevig deeg. Spatel er de chocoladedruppels door.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep er met een lepel of ijsschep gelijke hoopjes op. Zet de koekjes 10-12 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Laat de koekjes minstens 10 min. afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 74.93 kcal
Koolhydraten 5.34 g
waarvan suikers 3.77 g
Vet 5.49 g
waarvan verzadigd 1.71 g
Proteïnen 1.84 g
Vezels 0.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin