Glazed Davai dumplings met broccoli en noedels

25 MIN
2 personen
Glazed Davai dumplings met broccoli en noedels

Foodbagchef Caroline: "Edamame boontjes zijn als kleine wondertjes: ze zitten bomvol vitaminen en mineralen. Dat ze gezond én lekker zijn weten ze bij Davai ook, want ze vullen hun dumplings met deze heerlijke bonenpasta."

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 1 wortel
  • ½ rode chilipeper
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml sojasaus
  • 100 gr sobanoedels
  • 100 gr sojascheuten
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 16 edamame dumplings (van Davai)
  • olie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el bruine suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels en broccoli.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de wortel in julienne met een juliennesnijder of trek lange linten met een dunschiller (schillen hoeft niet). Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Lak: pers de knoflook. Meng met de (sesam)olie, helft van de sojasaus en de bruine suiker.
  4. Maak de noedels los. Kook de broccoli en noedels 5 min. Giet af. Roer de sojascheuten, wortel en rest van de sojasaus door de noedels. Rooster het sesamzaad in een ruime pan zonder vetstof. Schep uit de pan.
  5. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan. Bak de dumplings aan beide zijden 2 min. kort aan op middelhoog vuur (zie tip). Verlaag het vuur en voeg de lak toe, schep goed om, tot de lak rond de dumplings kleeft. Strooi het sesamzaad erover.
  6. Serveer de noedels met de dumplings erop. Werk af met chilipeper en lente-ui. Smakelijk!
  7. TIP: Het witte laagje op de dumplings is bloem, die ervoor zorgt dat de dumplings niet aan elkaar kleven.