Ginger chicken meatballs met rijst en smashed komkommer

25 MIN
2 personen
Ginger chicken meatballs met rijst en smashed komkommer

Foodbagchef Claire:"Ik combineer twee fantischtische smaakmakers uit de Aziatische keuken: gember en misopasta. Dat laatste is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen en wordt al eeuwenlang in Japan gegeten. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 11e eeuw!"

Ingrediënten

  • 2 komkommer
  • 20 gr verse gember
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr koriander
  • 300 gr kippengehakt
  • 20 gr misopasta
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 125 gr volkoren rijst
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 el sriracha
  • 1 el zoete chilisaus
  • ½ teentje knoflook
  • olie
  • boter
  • 1 el witte wijnazijn
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de komkommer in de lengte in 4 en vervolgens in grove stukken. Sla of plet met een deegrol of de platte kant van een groot mes. Laak uitlekken in een vergiet en bestrooi met zout.
  2. Balletjes: rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Hak de blaadjes peterselie en koriander fijn. Hak de steeltjes grof. Meng het kippengehakt met de gember, fijngehakte peterselie en koriander en misopasta. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en duw vervolgens een beetje plat. Bestrooi met de helft van de sesamzaadjes en duw aan.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, samen met de steeltjes van de verse kruiden (zie tip).
  4. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Snijd vervolgens in stukken van zo'n 2 cm. Kook de laatste 4-6 min. bij de rijst.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in 6-8 min. gaar op middelhoog vuur. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de balletjes ook vanbinnen mooi garen.
  6. Schep de smashed komkommer om met de srirachasaus, chilisaus, witte wijnazijn, suiker en de rest van de sesamzaadjes. Pers of rasp de knoflook erbij.
  7. Laat de boter smelten door de rijst met boontjes. Proef en breng verder op smaak met zout of zwarte peper.
  8. Serveer de ginger chicken meatballs met de rijst en smashed komkommer. Smakelijk!
  9. TIP: Door de steeltjes van de kruiden mee te koken met de rijst krijgt die extra veel smaak! Bovendien zijn ze niet meer hard en taai na het koken en kan je ze lekker mee opeten.