Gewokte noedels met broccoli, ei, paprika en pindanoten
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Ik word altijd blij van een noedelgerechtje. Superlekker en je kan er echt alles in kwijt. Vandaag ga ik voor een combinatie van broccoli, paprika en lente-ui. Maar je kan eindeloos experimenteren."
Ingrediënten
150 gr udon noedels
2 eieren
1 el sesamolie
1 el misopasta
10 ml sojasaus
½ limoen
1 stengel lente-ui
1 kleine broccoli
1 rode paprika
1 teentje knoflook
25 gr pinda's
olie
1 kl honing
snuifje chilivlokken
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels en het ei.
Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Ze warmen nog verder op in stap 6. Haal met een schuimspaan uit het water en spoel onder koud water, tot ze volledig afgekoeld zijn. Laat uitlekken en meng met een scheutje (sesam)olie.
Kook het ei 6 min. voor een zachte dooier. Haal uit de pot en schrik onder koud water. Pel het ei.
Woksaus: meng in een schone confituurpot de sesamolie, miso pasta, sojasaus, 1 el water per persoon en de honing/zoetstof. Zet een deksel op de pot en schudden maar! Gebruik geen extra zout, de miso en sojasaus zijn al zout. Proef en breng verder op smaak met een kneepje limoensap, chilivlokken (optioneel) of zwarte peper.
Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 3 cm. en het groen van de lente-ui in fijne ringen voor de afwerking. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paprika in reepjes.
Verhit een scheut olie in een (wok)pan en roerbak het wit van de lente-ui, broccoli en paprika zo'n 2 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erbij en voeg de pindanoten toe. Roerbak het geheel nog 6-8 min. (zie tip), tot de groenten beetgaar zijn. Voeg vervolgens de woksaus en (uitgelekte) noedels toe en roerbak zo'n 2-3 min.
Halveer het ei. Serveer de noedels en groenten in een kom en werk af met het ei en de overgebleven lente-ui. Smakelijk!
TIP: Voeg eventueel een scheutje water toe als de groenten dreigen aan te branden.