Geweven rabarbertaart

90 MIN
8 personen
Geweven rabarbertaart

Als dit geen plaatje is? Een prachtige geweven rabarbertaart! Het vraagt wat behendigheid, maar het resultaat is prachtig én overheerlijk!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 160 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • snufje zout
  • 120 g boter, koud
  • 1 eidooier
  • 1 el room
  • Voor de frangipane-vulling

  • 2 el boter
  • 180 g amandelpoeder
  • 130 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 kl citroenzeste
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • Voor de rabarbertopping

  • 8 stengels rabarber
  • 250 ml water
  • 100 g suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Voor het deeg

  1. Doe de bloem, poedersuiker en een snufje zout in een keukenrobot. Voeg blokjes koude boter toe en meng tot je een grove korrelstructuur hebt.
  2. Meng de eierdooier en de room in een kommetje apart en voeg beetje bij beetje toe in de keukenrobot. Laat de keukenrobot draaien tot het deeg zich tot een bal vormt. Doe de deegbal in plastiekfolie en laat opstijven in de koeling voor minstens 30 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Beboter en bebloem een ronde bakvorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Snij overtollig deeg weg. Bak blind voor 15 minuten.
  4. Voor de vulling

  5. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Laat de boter lichtjes bruin kleuren en haal van het vuur.
  6. Doe het amandelpoeder, de suiker, het ei, de vanille, de citroenzeste en een snufje zout in een kom en meng. Voeg de gebruinde boter toe. Giet dit mengsel in de voorgebakken taartvorm en laat 30 minuten bakken, of tot de frangipane goudbruin kleurt.
  7. Voor de rabarbertopping

  8. Trek lange repen van de rabarber met een mesje of mandoline.
  9. Doe het water en de suiker in een kookpot en breng aan de kook, tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit, en voeg de rabarberslierten toe. Laat ze een 5-tal minuten garen in het suikerwater, tot ze zacht zijn.
  10. Leg een stuk bakpapier voor je uit en leg 12 à 15 rabarberslierten naast elkaar. Snij de rest van de rabarberslierten iets breder dan de taartvorm. Begin met de stukjes tussen andere rabarberslierten te weven.
  11. Draai het bakpapier voorzichtig om op de gebakken taart en trek het los. Snij de rabarberslierten bij, zodat ze mooi tot aan de rand van de taart komen. Glaceer de bovenkant van de taart met het suikerwater waarin je de rabarber gepocheerd hebt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.72 kcal
Koolhydraten 59.97 g
waarvan suikers 41.45 g
Vet 30.54 g
waarvan verzadigd 12.34 g
Proteïnen 9.18 g
Vezels 3.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin