Gevulde zoete kalkoen

140 MIN
12 personen
Gevulde zoete kalkoen

Deze zoete kalkoen wordt gevuld met gedroogde abrikozen en kippengehakt. Een verrassende variatie op een echte kerstklassieker.

Ingrediënten

  • 1 kalkoen
  • 1 kg kippengehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 5 salieblaadjes, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng de eieren, de abrikozen en de salieblaadjes onder het kippengehakt. Kruid bij met peper en zout.
  3. Snijd de kalkoen zijdelings open, vul met de vulling en bind het geheel toe met wat keukentouw.
  4. Laat de kalkoen 40 minuten kleuren in de oven. Haal dan uit de oven en wikkel volledig in aluminiumfolie. Zet de kalkoen terug in de oven en bak het geheel verder op 180 °C. Bevochtig de kalkoen af en toe met een lepel braadvocht. De gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen.
  5. Als het gewicht 2 tot 3,5 kilogram is, gaar dan 40 minuten + 1 uur - 1,5 uur.
  6. Van 3,5 tot 5,5 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 1,5 - 2,5 uur.
  7. Voor een kalkoen van 5,5 tot 7 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 2,5 - 3 uur.
  8. Van 7 tot 9 kilogram is het 50 minuten + 3 - 3,5 uur.
  9. Check of de kalkoen gaar is door met een mes of een breinaald in de kalkoen te steken. Voelt de punt van de breinaald of het mes heel warm aan, dan is de kalkoen gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 845.41 kcal
Koolhydraten 78.39 g
waarvan suikers 74.41 g
Vet 21.09 g
waarvan verzadigd 5.98 g
Proteïnen 79.12 g
Vezels 11.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin