Gevulde tomaten met varkens- en kalfsgehakt en verse kruiden
50 MIN
4 personen
Ingrediënten
350 g gemengd gehakt
8 tomaten
70 g emmentaler, geraspt
40 g paneermeel
2 eidooiers
3 el olijfolie
2 el basilicum, fijngehakt
2 kl oregano, fijngehakt
2 kl tijm, afgeritst
nootmuskaat, geraspt
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Bewaar de hoedjes. Doe zout en peper aan de binnenkant van de tomaten. Draai ze om, zodat het sap er kan uitvloeien.
Meng het gehakt met de eidooiers, de emmentaler, het paneermeel en kruid met de nootmuskaat, de tijm, de oregano en de basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Vul de uitgeholde tomaten met het gehakt. Dek af met het hoedje van de tomaten.
Leg de tomaten in een ingevette ovenschotel en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Bak ze 30 minuten in de oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.