Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo

35 MIN
2 personen
Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo

Op zoek naar een origineel en verrassend avondmaal? Deze spitskoolrolletjes gevuld met gehakt en olijven, gegaard in tomatensaus zullen je zeker en vast bekoren! De orzo, dat is een Griekse pastasoort, zorgt voor de perfecte aanvulling. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 spitskool
  • 500 ml tomatenpassata
  • 300 g gemengd gehakt
  • 125 g orzo
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak 1/3 van de zwarte olijven grof, halveer de rest. Breng een pot gezouten water aan de kook.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpotje en voeg de helft van de fijngesneden ui en de knoflook toe. Laat 2-3 minuten stoven. Maak ondertussen de bladeren van de spitskool los. Reken 4 bladeren per persoon. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog.
  4. Voeg de passata toe aan de ui. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Meng het gehakt met de rest van de ui, de tijm, de grof gehakte olijven en een snuf peper en zout. Snij de spitskoolbladeren in de lengte in twee en verwijder de nerf. Leg de helften dwars op elkaar en schep er een flinke schep van het gehaktmengsel op. Vouw strak dicht. Maak zo 4 pakketjes per persoon.
  6. Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de spitskoolpakketjes in. Leg er de rest van de gehalveerde olijven bij. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de pakketjes halfweg om in de saus.
  7. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  8. Schep de spitskoolpakketjes met de tomatensaus en de orzo op borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.13 kcal
Koolhydraten 72.86 g
waarvan suikers 23.48 g
Vet 31.68 g
waarvan verzadigd 9 g
Proteïnen 47.09 g
Vezels 14.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin