Gevulde speculaaskoek

50 MIN
8 personen
Gevulde speculaaskoek

Speculaas gevuld met marsepein? Het is een heerlijke klassieker voor de Sint die je ook zelf kan maken! En het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk...

Ingrediënten

  • 200 g boter, kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • snufje zout
  • 4 kl speculaaskruiden
  • Voor de vulling en afwerking

  • 200 g marsepeinen
  • 1 ei
  • 4 el amandelen, blanke

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop boter en suiker luchtig, voeg dan het ei toe en meng tot een egale massa.
  2. Voeg de bloem, de speculaaskruiden en het zout toe en meng tot een egaal deeg. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn.
  3. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een beetje boter. Neem de helft van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de vorm.
  4. Doe de marsepein in een kom. Kluts het ei in een apart kommetje en voeg de helft hiervan toe aan de marsepein, kneed dit er goed doorheen. Verdeel de marsepein gelijk over het deeg dat al in de vorm zit. Laat ongeveer een centimeter van de rand vrij.
  5. Neem de rest van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de laag marsepein.
  6. Maak met een vork een ruitpatroon vanboven in de koek en garneer met de amandelen. Bestrijk met de rest van het ei. Bak de speculaaskoek 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de gevulde speculaaskoek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in puntjes snijdt. Bewaar in een afgesloten trommel, dan blijft hij tot een week goed.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 604.47 kcal
Koolhydraten 61.36 g
waarvan suikers 37.88 g
Vet 32.68 g
waarvan verzadigd 14.72 g
Proteïnen 8.87 g
Vezels 1.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin