Gevulde slabladeren met quorngehakt

25 MIN
4 personen
Gevulde slabladeren met quorngehakt

Een gezonde vegetarische 'wrap' van slabladeren gevuld met quorngehakt. Lekker en makkelijk te bereiden. Ideaal als luchtige lunch of een hapje.

Ingrediënten

  • 400 g quorngehakt
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 kl olijfolie
  • 1 kl rozemarijnblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal 16 grote slabladeren uit de krop romeinse sla. Blancheer ze zacht in kokend water en laat afkoelen onder koud water. Laat de bladeren drogen.
  3. Stoof de ui samen met de knoflook aan in 2 koffielepels olijfolie. Schenk er de tomatenblokjes en -puree aan toe. Breng op smaak met de rozemarijn, het bouillonblokje, 100 milliliter water, peper en zout. Voeg het quorngehakt toe en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Leg de slabladeren per 2 op elkaar en verdeel hierover de vulling. Rol op. Leg de 8 rolletjes naast elkaar op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet nog 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en dien meteen op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 224.2 kcal
Koolhydraten 18.32 g
waarvan suikers 5.39 g
Vet 8.14 g
waarvan verzadigd 1.37 g
Proteïnen 16.21 g
Vezels 8.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin