Gevulde paprika's met kippengehakt en Spaanse rijst

35 MIN
2 personen
Gevulde paprika's met kippengehakt en Spaanse rijst

Zin in een shotje zonnige kost? Dan moet je deze gevulde paprika's zeker eens op het menu zetten! We vullen de paprika's met kruidig kippengehakt en kaas en serveren ze bij zalige Spaanse rijst. Dit smaakt zowel op een koude gure dag, als in het midden van de zomer. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 40 g gratinkaas
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's (in de lengte) en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng het kippengehakt met de helft van de knoflook, één vierde van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de paprika's. Verdeel er de gratinkaas over. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de paprika's in. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  3. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de rest van de fijngesneden ui en de rest van de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10-12 minuten zachtjes onder deksel pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  5. Zet de gevulde paprika's nog 4 minuten onder de grill van de oven.
  6. Serveer de gevulde paprika's met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 813.5 kcal
Koolhydraten 82.56 g
waarvan suikers 16.27 g
Vet 30.53 g
waarvan verzadigd 8.54 g
Proteïnen 46.54 g
Vezels 10.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin