Foodbagchef Isa: "Oooooeeee 't is weer tijd voor Halloween! Maak het voor je tafelgasten extra griezelig met deze paprikaspookjes. Stuur je ons zeker een foto van het resultaat?"
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ courgette
50 gr Gran Moravia
300 gr gemengd gehakt
1 el panko
2 kl paprikapoeder
2 gele paprika
125 gr orzo
10 gr basilicum
olijfolie
½ el Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de orzo.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Rasp de helft van de courgette en laat uitlekken in een vergiet. Hak de Gran Moravia fijn met een scherp mes. Meng het gehakt met de helft van de sjalot, knoflook, geraspte courgette, panko, Gran Moravia en het paprikapoeder.
Snijd het hoedje van de paprika en haal de zaadlijsten eruit (zie tip). Kruid de binnenkant met zout en zwarte peper. Vul de paprika met de gehaktmengeling en schik in de ovenschaal. Schik de hoedjes van de paprika ernaast. Bak 25 min. in de oven.
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de rest van de courgette in blokjes van 0,5 cm. Verhit een scheutje olijfolie in pan en fruit de rest van de sjalot en courgette op middelhoog vuur, tot de courgette gaar is. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Schep de sjalot en courgette onder de gare orzo.
Hak het basilicum fijn en schep ook onder de orzo. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Serveer de gevulde paprika met de orzo. Smakelijk!
TIP: Maak met een scherp mesje oogjes en een mond in de paprika voor een subtiele Halloween-touch.