Gevulde paprika met gerookte zalm, rijst, citroen en verse kruiden
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: "Groenten kunnen perfect de hoofdrol spelen in niet-vegetarische gerechten. Dat bewijs ik je met mijn gevulde paprika's. Lepel jij die eerst uit of eet je de paprika mee op?"
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
2 gele paprika
1 teentje knoflook
1 rode ui
10 gr peterselie
5 gr verse oregano
1 citroen
100 gr kruidenkaas
100 gr gerookte zalm
olijfolie
snuifje paprikapoeder
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Kruid de binnenkant van de paprika met zout en zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Schik de paprika in een ovenschaal en rooster al 10 min. in de oven. Schik de knoflook (ongepeld, zie tip) erbij.
Snipper de ui heel fijn. Hak de peterselie en oregano fijn, maar bewaar een takje voor de afwerking. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
Meng de kruidenkaas onder de warme rijst, samen met de ui, de fijngehakte verse kruiden en citroenzeste. Pers de geroosterde knoflook erbij en meng onder de rijst. Proef en breng verder op smaak met een kneepje citroensap, het paprikapoeder (optioneel), zout en zwarte peper. Schep de rijst in de paprika en zet nog 15 min. in de oven. Past niet alle vulling erin? Niet erg, die serveer je er gewoon straks bij.
Serveer de gevulde paprika en schik de gerookte zalm erbovenop. Werk af met de resterende verse kruiden. Smakelijk!
TIP: Ik hou persoonlijk niet zo van de smaak van rauwe knoflook, daarom rooster ik die eerst in de oven. Zo wordt die makkelijker verteerbaar en zachter van smaak.