Gevulde kiprollade met gebakken aardappelen

50 MIN
4 personen
Gevulde kiprollade met gebakken aardappelen

Deze kiprollade wordt lekker gevuld met paprika en feta. Geserveerd met aardappelen en broccoli uit de oven is dit een lekker makkelijke, stevige maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 12 aardappelen, gehalveerd
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 60 g feta, verkruimeld
  • 3 el olijfolie
  • 2 el peterselieblaadjes, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de kipfilets tussen twee vellen vershoudfolie. Klop met een keukenhamer de filets plat tot een dikte van 1,5 centimeter.
  3. Verspreid de broccoliroosjes en aardappelhelften over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met twee eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 18-20 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn. Roer ze in het midden van hun baktijd om.
  4. Meng ondertussen in een kleine kom de rode paprika met de feta.
  5. Kruid het vlees met peper en zout. Verdeel hierover de paprika en feta en rol de kip op. Prik eventueel vast met een tandenstoker.
  6. Bak de kiprollades in een ovenbestendige braadpan 3-4 minuten in de resterende eetlepel olijfolie. Wacht tot ze kleuren en zet dan de braadpan 14-16 minuten bovenaan in de oven tot de kip volledig gaar is.
  7. Haal alles uit de oven en verdeel de kiprollades over de borden. Serveer met de warme groenten en werk af met de peterselieblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 425.32 kcal
Koolhydraten 24.43 g
waarvan suikers 1.83 g
Vet 16.14 g
waarvan verzadigd 4.21 g
Proteïnen 43.01 g
Vezels 5.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin