Gevulde kip

120 MIN
4 personen
Gevulde kip

Om zelf een gevulde kip te maken, vraag je best aan je beenhouwer om de kip te ontbenen. Je kan dan mooie plakjes van de kip snijden. Serveer met kroketjes.

Ingrediënten

  • 1 kip, ontbeend
  • 300 g kippengehakt
  • 100 g spekblokjes
  • 2 el paneermeel
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ appel, in blokjes
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 20 g cashewnoten, fijngehakt
  • 20 g walnoten, fijngehakt
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 kl olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Bak het spek krokant in de olijfolie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng het kippengehakt met de spekblokjes, het paneermeel, de sjalot en de fijngehakte noten. Voeg ook de appels en abrikozen eraan toe. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Vul de kip met de gehakt mengeling en steek er een takje rozemarijn bij. Bind de kippenpoten samen met keukentouw. Meng de gesmolten boter met het paprikapoeder, peper en zout. Smeer hiermee de kip volledig in en leg ze in een ovenschaal. Plaats de kip 1,5 uur in de oven. Overgiet regelmatig met het braadvocht. Haal de kip uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie. Versnij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 879.94 kcal
Koolhydraten 17.9 g
waarvan suikers 10.11 g
Vet 65.68 g
waarvan verzadigd 23.2 g
Proteïnen 55.15 g
Vezels 3.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin