Gevulde kalkoen met appel en kruiden

140 MIN
12 personen
Gevulde kalkoen met appel en kruiden

Een gevulde kalkoen is het ideale kerstgerecht. Verras met een vulling met frisse appeltjes en lekkere kruiden. Ontdek ook de juiste bereidingstijd.

Ingrediënten

  • 1 kalkoen
  • 1 kg kippengehakt
  • 3 appels, in blokjes gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 takjes tijm, afgeritst
  • 2 takjes rozemarijn, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Meng het kippengehakt met de blokjes appel, de eieren, de tijm en de rozemarijn. Kruid bij met peper en zout.
  3. Snijd de kalkoen zijdelings open. Vul met de vulling en bind het geheel toe met keukentouw.
  4. Kleur de kalkoen 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Bak het geheel verder op 180 °C. Bevochtig af en toe met een lepel braadvocht. De gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen.
  5. Als het gewicht 2 tot 3,5 kilogram is, gaar dan 40 minuten + 1 uur - 1,5 uur.
  6. Van 3,5 tot 5,5 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 1,5 - 2,5 uur.
  7. Voor een kalkoen van 5,5 tot 7 kilogram is de gaartijd 40 minuten + 2,5 - 3 uur.
  8. Van 7 tot 9 kilogram is het 50 minuten + 3 - 3,5 uur.
  9. Check of de kalkoen gaar is door met een mes of een breinaald in de kalkoen te steken. Voelt de punt van de breinaald of het mes heel warm aan, dan is de kalkoen gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.83 kcal
Koolhydraten 4.78 g
waarvan suikers 3.98 g
Vet 21.01 g
waarvan verzadigd 5.96 g
Proteïnen 72.63 g
Vezels 1.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin