Gevulde groene kool

40 MIN
4 personen
Gevulde groene kool

Groene koolbladeren zijn de ideale jasjes voor een portie kruidig gehakt met spekjes erbij. Stevige winterse smaken, heel lekker met aardappelpuree erbij.

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 100 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 groene kool
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 el broodkruim
  • 1 ei
  • 100 ml donker abdijbier
  • klontje boter
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Neem 8 mooie bladeren van de kool en blancheer ze in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water. Snij de rest van de kool in dunne reepjes en blancheer ze.
  3. Doe het gehakt in een mengkom en doe er de sjalot, de dragon, het ei, het broodkruim en de spekblokjes bij. Roer om en kruid naar smaak met peper en zout. Meng de geblancheerde koolreepjes door het gehakt.
  4. Vul de koolbladeren met het gehakt en maak er kleine pakjes van. Bak deze kort aan in boter in een ovenvaste pan en kruid met peper en zout. Blus het geheel met het bier en leg er enkele takjes tijm bij. Zet de pan 15-20 minuten in de oven.
  5. Haal de koolpakjes uit de pan en hou warm. Laat het braadvocht verder inkoken en voeg er enkele stukjes koude boter aan toe. Laat het vocht inkoken tot sausdikte.
  6. Serveer de pakketjes met de botersaus en werk af met kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.67 kcal
Koolhydraten 24.86 g
waarvan suikers 4.89 g
Vet 54.05 g
waarvan verzadigd 20.74 g
Proteïnen 33.09 g
Vezels 11.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin